Udružite se sa najboljim drugarima i pokažite koliko znate

Petaci, šestaci, sedmaci i osmaci, da li često imate priliku da od svojih roditelja, bake ili deke čujete ono čuveno: kad sam ja bio/la u tvojim godinama? I koliko god da nakon te rečenice slede neka dugačka, vama možda nekada i pomalo dosadna izlaganja, većina vas sigurno uživa u slušanju tih dogodovština po kojima vaši najbliži pamte školsko doba – baš ono u kom se vi trenutno nalazite.

A da li ste spremni da baš sada uradite nešto o čemu ćete i vi vašim naslednicima jednog dana pričati, nešto po čemu će vas pamtiti i na šta će biti ponosni, nešto što će vas još više spojiti sa vašim najboljim drugarima?

Okupite svoju ekipu i prijavite se za interesantno logičko takmičenje

Ispitajte svoje mogućnosti i ostvarite vredne nagrade

Brainfinity 2020 je takmičenje u problem solvingu koje okuplja sve učenike osnovnih škola u Srbiji od V do VIII razreda koji žele da se oprobaju u mozganju i rešavanju neobičnih mentalnih rebusa, boreći se za vredne nagrade. U samo nekoliko koraka i vi možete da se prijavite i postanete deo ovogodišnjeg takmičenja Brainfinity 2020.

Vaša ekipa mora da ima 4 člana i jednog nastavnika-mentora

Ali ne morate praviti ekipu koju će činiti drugari koji idu u isti razred kao i vi. Možete da miksujete i da tako napravite ekipu koju čine i petaci i šestaci i sedmaci i osmaci. Važno je samo da ona ima tačno 4 učenika i 1 nastavnika, a ko će biti njeni članovi, ostaje da sami odaberete.

Prijavite se na takmičenje Brainfinity 2020 u 5 koraka

Korak 1

Ime ekipe

Osmislite originalno ime koje će poneti vaša ekipa

Nakon što osnujete svoj tim, predlažemo da svi zajedno sednete i smislite neko zanimljivo ime koje će vas predstavljati na takmičenju Brainfinity 2020. Poigrajte se sa vašim imenima, mestom iz kog dolazite, uključite neku internu šalu, koristite igre rečima, dodajte i brojeve… Ako prijavite ime koje je već prijavila druga ekipa, bićete odmah obavešteni i moraćete da smislite novo ime.

Ne postoje ograničenja kada je ime vaše ekipe u pitanju.

Pronađite nastavnika koji će biti vaš mentor u ovom takmičenju

Svaka ekipa na takmičenju Brainfinity 2020 mora da ima svog nastavnika koji će joj biti mentor i koji će je pratiti na ovom takmičenju.

Mentor ne mora da bude isključivo nastavnik matematike. Za svog mentora možete da izaberete bilo kog nastavnika na kog možete da se oslonite. On će najviše uticati na vaše samopouzdanje i biće vaša moralna podrška kroz takmičenje, a njegovi saveti će vam sigurno odlično doći.

Korak 2

Nastavnik mentor

Korak 3

Napravite logo

Napravite logo svoje ekipe

Potrebno je da napravite logo ekipe koji će ostale takmičare, ali i žiri asocirati baš na vas. To znači da bi vaš logo trebalo da ima elemente koji će ga povezivati sa imenom vaše ekipe.

Koristite neki od besplatnih online editora da napravite logo. Iskoristite svoja informatička znanja i zablistajte u ovom zadatku. Biće prihvaćen prvi logo koji pošaljete u prijavi.

Napravite fotografiju ekipe

Nasmejte se i kažite „cheese”! 📸

Okupite ekipu i napravite nezaboravnu zajedničku fotografiju. Uključite i svog nastavnika-mentora. Nije važno gde ćete se fotografisati niti kog će kvaliteta ta fotografija biti. Najvažnije je da vas na ovom neobičnom takmičenju predstavi u najboljem svetlu.

Korak 4

Slikajte ekipu

Korak 5

Napravite mejl

Otvorite imejl-adresu svoje ekipe

Imejl-adresa je neophodna jer će vam na nju stići rezultati takmičenja; na taj način ćete znati da li ste nakon izazova prošli u finale.

Dodatno, na drajvu u okviru te imejl-adrese možete sve da radite – da pravite dokumente, tabele, prezentacije, da se međusobno konsultujete sa ostalim članovima tima, pa i da čuvate sve postupke zadataka koje budete rešavali tokom takmičenja.

Vaš nastavnik-mentor će potvrditi vaše učešće

Nakon što ispunite sve ove korake, predstavnici takmičenja Brainfinity 2020 kontaktiraće sa vašim nastavnikom-mentorom, koji će potvrditi vaše zajedničko učešće, čime će vaša prijava biti kompletirana.

I prijava ekipe je deo vašeg takmičarskog iskustva

Žiri će razmatrati svaki od ovih koraka

Trudite se da u procesu prijavljivanja ekipe budete što originalniji, jer to utiče na stav žirija. Poberite njihove simpatije i pokažite se drugačijim od ostalih takmičara. Razmišljajte „out of the box”.